WeSki! VZW zag het levenslicht in 2016! Vermits Aspen Indoor toen in volle opbouw was, trainden we het eerste jaar op de indoor piste in Rucphen (NL). Eerst trainden we in Rucphen, en sinds de opening van Aspen Indoor in oktober 2017, trainen we volop in Wilrijk! Sinds de prille start van Aspen Indoor zijn we huisclub van Aspen voor Racing ski.

Onze club
Het doel van onze club WeSki is onze leden op te leiden tot ervaren wedstrijdskiërs en die te laten deelnemen aan zowel binnenlandse als buitenlandse wedstrijden. Iedereen zowel jong als oud kan lid worden van onze club. Onze club is weliswaar geen club om te leren skiën, maar een club om je skiën te verfijnen.

Sinds dit jaar bieden we met onze No Limit trainingen, ook ski trainingen aan voor G Sporters.

In onze skiclub WeSki! leren de leden alle basisvaardigheden van het (wedstrijd-)skiën, slalom en reuzeslalom. De renners worden opgesplitst in groepen volgens leeftijd en ambitie, in onderling overleg tussen ouders, renners en trainers.

Zo kan je kiezen tussen techniek trainingen (om je techniek te verbeteren), racing ski of competitie. 

1.Technische groep: Hier ontdekken racers de tips & tricks van het skiën. We bieden techniek trainingen aan op zondagochtend voor jong en oud, op zondagavond enkel voor volwassenen.

 

Gemotiveerde kinderen die speelsgewijs beter willen worden in het skiën, kunnen lid worden van ons U8 Kids team (tot en met 8 jaar).  Hier trainen de kinderen tot ze voldoende technische bagage hebben om door te stromen naar de Racing groep. Het  U8 Kids team traint één keer per week op zondagochtend. Kinderen moeten ploegbochten kunnen maken en zelfstandig de lift kunnen nemen.

 

2.Racing groep: Gemotiveerde racers trainen 1, 2 of 3 keer per week. Basistraining is op zondagavond, bijkomende training op woensdagavond en zelfs nog een extra trainingsmogelijkheid op maandagavond!

Daarnaast is er een uitgebreide wedstrijdplanning voor deze renners!

Enkel in overleg met de trainers kan je inschrijven voor deze groep.

 

Ben je echt gebeten door het competitie skien en wil je je inzetten op alle WeSki! Trainingen? Wens je, naast de zondagavond en woensdagavond trainingen nog extra te komen trainen?

Dan kan je, in overleg met de trainers, inschrijven voor de supplementaire trainingen op maandagavond (enkel vanaf U14). De trainers zullen dan de verplichte afspraken met je bespreken betreffende verplichting bij aanwezigheden bij trainingen, wedstrijden en buitenlandse stages met WeSki!

Daarnaast bieden we op dinsdag avond trainingen aan voor onze G-Sporters, en op maandag avond een specifieke Masters training voor Volwassenen.

 

De groepsindelingen voor de verschillende trainingsgroepen worden steeds door onze trainers gemaakt.

Voor alle leden bieden we gratis conditietraining aan: deze gaat wekelijks door op donderdag!

Als je meedoet aan wedstrijden, heb je een competitie licentie van Sneeuwsport Vlaanderen nodig, aan te vragen via WeSki!.
Als je meedoet aan FIS wedstrijden, heb je een FIS licentie nodig, aan te vragen via WeSki!.

 

Nog dit: tijdens de wekelijkse trainingen kunnen de ouders uiteraard terecht in de brasserie, of je kan je met ons meelopen met ons ‘WeRun!’ team (wekelijkse looptrainingen) of ons ‘WeWalk!’team voor wekelijkse fijne wandelingen rond Aspen ! 

 

 

 Onze plaats binnen de Internationale Ski Federatie (FIS)

WeSki! is lid van de Vlaamse federatie Sneeuwsport Vlaanderen. Sneeuwsport Vlaanderen is onder meer verantwoordelijk voor de organisatie en regelgeving van de Skicup van Vlaanderen en het Jeugdsportfonds.

Sneeuwsport Vlaanderen is een afdeling van de Koninklijke Belgische Skifederatie (KBSF). De KBSF is verantwoordelijk voor de organisatie van de nationale sneeuwwedstrijden. Sneeuwsport Vlaanderen is de Vlaamse afdeling van de KBSF, naast de Fédération Francophone Belge de Ski (FFBS) en het Ostbelgischer Ski- und wintersportverband (OSWV).

De KBSF is op zijn beurt lid van de Internationale Skifederatie (FIS). De FIS is verantwoordelijk voor de organisatie van internationale wedstrijden (www.fis-ski.com).